Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Το ίδιο πρόσωπο κάθε είδους δικτατορίας...


Ώρες ώρες αναρωτιέμαι ποιες είναι οι διαφορές της χούντας του '67-'74 με τη σύγχρονη χούντα των τραπεζών, των πολυεθνικών, των άπληστων πολιτικών που είναι μαριονέτες του συστήματος αυτού, της δυσωδίας αυτής που αναδύεται με ρυθμούς αριθμητικής προόδου στη "δημοκρατική" μας χώρα και μυρίζει αίμα αθώων ανθρώπων και τοξικά απόβλητα βιομηχανιών που μολύνουν ποτάμια, πεδιάδες, θάλασσες, μυαλά, συνειδήσεις, ανθρώπινες υποστάσεις.

Και ΠΙΟ ΠΟΛΥ ακόμα αναρωτιέμαι ποιος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ξεφύγουμε από κάθε είδος χούντας και θα είμαστε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ελεύθεροι και μη εξαρτημένοι... Δύσκολα πράγματα...... 

Ποντάρω όμως στη θέληση και στη διάθεση αντίστασης που είχαν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της Ιστορίας, πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτό το περιβόητο ελληνικό DNA (όπου ελληνικό DNA βάλτε τα πολιτισμικά, κοινωνικοπολιτικά, βιωματικά, εμπειρικά, επαναστατικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που έχει αποκτήσει ο λαός μας στο πέρασμα των χρόνων) θα ξυπνήσει και θα δώσει γι' άλλη μια φορά τη λύση κατά της σύγχρονης αυτής μορφής φασισμού που βιώνουμε που έχει ανάγει την αδικία και την παρανομία σε "ηθικές αξίες" επιβίωσης μέσα σε μια κοινωνία-ζούγκλα με ανθρώπους με τάσεις εκτόνωσης των ζωωδών τους ενστίκτων ανά πάσα ώρα και στιγμή. 

Αλήθεια, πότε και πώς θα έρθει η λύτρωση; Ας το αναλογιστούμε καλύτερα όλοι μας, θέτοντας ο καθένας μας το μερίδιο ευθύνης που του ανήκει στην χάραξη του ρου της νέας ιστορικής εποχής που διαβαίνουμε...

Ας διαβάσουμε το παρακάτω άρθρο για να θυμόμαστε πάντα την ιστορία ώστε να μην την επαναλάβουμε ή πιο σωστά να μην αφήσουμε να επαναληφθεί ξανά, κάνοντας τα ίδια λάθη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου